LA INSUBMISSIÓ ENTRA A LES CASERNES

El passat 6 de març es va fer pública la primera presentació col.lectiva d´insubmisos a les casernes mitjançant una acció al Govern Militar de Madrid. Els cinc joves (dos valencians, dos de Pamplona i un de Bilbao), que havien abandonat el servei militar es presentaren públicament com a insubmisos a les casernes i trencaren les seues cartilles militars . Amb la intenció de declarar-se desertors i reafirmar la seua voluntat de no tornar a les casernes, accediren al despatx del Jutge Militar i explicaren els motius que els havien portat a abandonar el servei militar.

El Jutge els va oferir a tots cinc la possibilitat de reincorporar-se als seus destins militars, el delicte en eixe cas seria "d´abandonament de destí" però si persistien en no tornar a la caserna el delicte seria de deserció, amb una possible condemna d´entre dos i sis anys de presó militar . Ells van rebutjar aquest oferiment, reafirmant la seua voluntat de no respondre a cap citació militar. Sorprenentment, el Jutge es va negar a detindre als cinc insubmisos i els va deixar en llibertat per "manca de diligències en la seua contra".M.O.C.
Moviment d´Objecció de Consciència.


Si quieres colaborar con nosotros enviándonos alguna información o dándonos tu opinión, te lo agradeceremos! Escribenos a jcervan@pangea.org


Volver a:

Desarme y Antimilitarismo

Webo Verde

Última actualización: 13 de setembre de 1.997