Comunicat de premsa

Carlos Pérez, pacifista empresonat

 

El rebuig a tota forma de violència que manifesta Carlos Pérez l'ha dut a la presó militar d'Alcalá de Henares, després d'ésser detingut el proppassat 26 d'abril.

Carlos Pérez és un astrofísic que residia a Barcelona fins poc abans de la seva detenció. Forma part del Moviment d'Objecció de Consciència (MOC) i del col·lectiu ecologista Skamot Verd.

 

Més enllà de la insubmissió

 

Carlos Pérez, junt amb dotze (de moment) pacifistes més d'altres llocs de l'Estat i en el marc d'una campanya del Moviment d'Objecció de Consciència, ha dut endavant una nova forma de desobediència a l'exèrcit anomenada insubmissió a les casernes.

Ara que el servei militar està a punt de desaparèixer, les i els antimilitaristes volem deixar clar que el nostre objectiu va molt més enllà, que allò a què veritablemet aspirem és a superar l'exèrcit com a forma de defensa, ja sigui exèrcit professional o de lleva. Aspirem a una defensa popular no-violenta, compartida pel conjunt de la societat i que no vagi adreçada a servir els interessos d'una minoria sinó a afrontar els greus problemes socials i ambientals que veritablement ens amenacen.

Amb l'objectiu d'atreure l'atenció de la societat sobre la qüestió militar i alhora donar una mostra a petita escala de defensa popular no-violenta, els tretze pacifistes van decidir incorporar-se a files i a continuació desertar, amb la perspectiva de passar de dos a sis anys a alguna presó militar i amb l'esperança que això serveixi per a la reflexió col·lectiva.

Aquesta és la nova estratègia del MOC després de l'objecció de consciència i la insubmissió.

 

Problemes dins de la presó

 

Tres dels pacifistes ja han rebut condemnes d'entorn de dos anys i mig. Carlos Pérez encara es troba a l'espera del consell de guerra. Mentrestant, es dedica a transmetre les seves idees als altres reclusos i a fer arribar als responsables de la presó propostes diverses, com ara l'eliminació del plàstic PVC en les instal·lacions carcelàries pels danys ambientals que comporta. Com a represàlia per exercir la seva llibertat d'expressió va ser traslladat temporalment a una cel·la sense les condicions mínimes, i actualment ha de rebre les visites per locutori a fi de prevenir l'entrada de documents "perillosos" per a la "reeducació" dels interns.

  

________________________________________________________________________________

 

Per a més informació:

Skamot Verd

Facultat de Biologia

Avgda. Diagonal 645

08028 Barcelona

Tel. contacte: 4586859 (Salvador), 2185771 (David)

E-mail: skamotverd@xaee.ub.es

 


Si quieres colaborar con nosotros enviándonos alguna información o dándonos tu opinión, te lo agradeceremos! Escribenos a jcervan@pangea.org


Volver a:

Desarme y Antimilitarismo

Webo Verde

Última actualización: 13 de setembre de 1.997